Йордан Цонев убеден, че езиковите различия не ни разделят

„Етно-религиозните езикови различия не ни разделят като нация, разделя ни омразата и злобата. Ние няма да станем по-силни, ако всички сме само от една религия и от един етнос. Ние ще станем по-силни, ако това разнообразие се обедини, заедно в обща цел”. Това изтъкна в студиото на Нова телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев в коментар на петъчния скандал в парламанте, тръгнал от отказа на мнозинството да разреши изборна агитация и водене на кампания на език, различен от българския, дори и при наличието на превод на български. Преди това Йордан Цонев посочи, че не виждам къде е проблемът когато кампанията се води на официалния език, да могат да се кажат по няколко думи на възрастните хора, които не по своя вина не разбират добре български – така, както някои политици от ДПС го правят от години, обобщавайки понякога казаното преди това на български и с няколко изречения на майчиния език на своите по възрастни избиратели. Според Цонев искането на ДПС не е измислена битка, а битка за права, каквито партията е водила много пъти.

За мен срещите на Делян Пеевски с Цветан Цветанов и главния прокурор Сотир Цацаров са новина, каза още Йордан Цонев от ДПС. Той допълни, че за него тези срещи са интересни, защото „започна да ми се вдига завесата кой се страхуваше от това Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС”.

„Пеевски не е член на ДПС, припомням ви. Не се разграничавам от него”, подчерта Йордан Цонев.

На въпрос дали прокуратурата трябва да проверява Пеевски, ако той и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов са търгували с влияние, Цонев отговори: „Приличам ли ви на прокурор?”.

По думите на депутата от ДПС, ако медийният чадър е престъпление, доста студиа ще обезлюдеят.

 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.