Йордан Бакалов: Пороите се очакваха, но някои общини не си свършиха работата

В събота и неделя пропътувах 1200 км в засегнатите от пороите райони и определено мога да кажа, че има общини, които са си свършили работата и в които се вижда, че водата по улиците се поема от шахтите, докато има общини, които явно не са си свършили тази работа и от там вече както се казва, в коритата на реките вода няма, а по улиците – до колене. Това заяви министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов в предаването „Денят започва” на БНТ.

Служебният министър на вътрешните работи и главният секретар на МВР бяха в Бургас още в събота по обед, след което продължиха обиколката си из районите, където проливните дъждове причиниха бедствия. Днес Йордан Бакалов съобщи, че преди повече от седмица е изпратил писма до общините с подробно изброяване какво трябва да се направи – почистване на дерета, канализации, речни корита. Министърът не скри, че на този етап няма как да се налагат санкции на местните власти в местата, където не са свършили работата си, като изтъкна, че не може винаги да се върви след събитията.

“Можем поне да вземем мерки предварително, които да минимализират загубите и от там самите хора да не търпят такива щети, защото за мен и определено няма как да продължаваме да бягаме след събитията, няма как държавата да има тези финансови възможности, с които след това да възстановява”, каза министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов пред БНТ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.