Йордан Бакалов обяви война на търговците на гласове

Война на търговците на гласове за изборите обяви в предаването “Събуди се” на Нова ТВ министърът на вътрешните работи. Йордан Бакалов съобщи, че вчера е постъпил и първият сигнал от граждани за търговия на гласове в София.

“Колегите вече работят по сигнала”, увери министърът на вътрешните работи. Бакалов обаче отказа да съобщи подробности, защото “няма как да си свали картите два месеца преди изборите (…) аз лично няма да го направя”. Вътрешният министър изтъкна, че най-важната му задача е да гарантира провеждането на честни избори, а вече след вота ще се каже за коя партия става въпрос.

Йордан Бакалов призна, че е много трудно да се докаже корпоративния и лихварския вот в съда.

“Хората се изнудват да гласуват за определена партия срещу получаване на социални помощи. Няма да има компромис с търговците, независимо от коя политическа формация са”, категоричен бе министърът. Бакалов призова политическите сили да помагат на МВР и да не упражняват подобна практика. По думите му, той е имал разговори с някои от тях и те му гарантирали, че са забранили на техните структури да извършват тази дейност. “Предупредих ги, че няма да бъде правен никакъв компромис”, категоричен бе министър Бакалов.

На въпрос дали протестът “ДАНСwithme” е бил финансиран, той обясни, че при него подобен сигнал не е идвал и няма информация МВР да събира данни за това дали протестът е платен.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.