Йордан Бакалов обеща белезници за купувачите на гласове

„Ще поканя шефовете на щабовете на политическите партии и ще им препоръчам да „зашият джобовете” на хората, които са тръгнали да купуват гласове – не ме интересуват политическите цветове”. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов пред bTv. Той изтъкна, че поръчителите са определени партии и е разпоредил да няма прошка за никого – независимо кой е организатор и кой е поръчител. Бакалов се пошегува, че лично ще сложи белезниците на поръчителите. Министърът допълни, че първото му разпореждане в МВР е било да се проверят всички регистрирани за търговия с гласове от 2009 г. насам.

Йордан Бакалов увери, че е невъзможно повторение на аферата с бюлетините в печатницата в Костинброд, “гръмнала” в деня за размисъл преди изборите на на 12 май 2013 г.

Костонброд няма как да се повтори – ако се повтори, ще означава, че може да се случи и с парични знаци на България”, обясни Йордан Бакалов. Министър допълни, че според ЦИК режимът за отпечатване на бюлетини в БНБ е по-стриктен, отколкото за отпечатването на българските пари.

Границата се охранява добре

В коментар на проблема с имиграцията към България вътрешният министър подчерта, че границата на държавата се охранява добре. Във връзка със залавянето край Шабла на 63-ма нелегални имигранти в българска ветроходна яхта за шестима, Бакалов обясни, че е необходимо политическо решение за разрешаване на проблемите с имиграцията и „изграждане на цялостно съоръжение с видео наблюдение”.

Вътрешният министър увери, че са предприети мерки да няма повторение на случая от Оряхово, когато при специализирана операция въоръжени полицаи нахлуха в дома на възрастно семейство заради съвпадение на адреси. „Аз ходих да им се извиня на място от името на МВР, за голямо съжаление се случи, надявам се да не се случи повече”, коментира Бакалов.

Министърът увери още, че финансирането на МВР е осигурено, независимо че нямаше актуализация на бюджета.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.