Извънредно положение в Либерия заради епидемията от Ебола

Обявиха извънредно положение в Либерия заради епидемията от Ебола, съобщи Нова тв. Президентът на страната обяви, че мащабът на заболяването е заплаха за националната сигурност. Затова се налага да бъдат взети извънредни мерки за оцеляването на държавата и за запазване живота на хората.
На фона на огромното безпокойство от разпространението на заразата, американският президент Барак Обама заяви, че е твърде рано в Африка да бъде изпратено експерименталното лекарство, дадено на двама американски лекари.
Въпреки думите на Обама, изненадващо Световната здравна организация свиква среща на комисията си по медицинска етика, на която да бъде решено дали лекарството да бъде одобрено за употреба.
В началото на седмицата бяха огласени данни на Световната здравна организация, според коитосмъртоносният вирус Ебола е отнела живота на 887 души от общо 1603 регистрирани случаи на зараза.

Международни банки за развитие обявиха, че ще предоставят спешни заеми в размер на 260 милиона долара на западноафриканските страни Либерия, Сиера Леоне и Гвинея за справянето им с епидемията на смъртоносния вирус Ебола.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.