Реформаторите изтриха името на Харалан Александров заради изказване

Лидери от Реформаторския блок заклеймиха социалния антрополог Харалан Александров заради изказване пред classa.bg. Така социалният антрополог Харалан Александров вече не е член на Гражданския съвет на РБ. Новината съобщи пред “Дневник” говорителят на блока и лидер на ДСБ Радан Кънев. По думите му още след подписването на споразумението за блока някои хора са излезли от състава, като и Александров е излязъл от него. Реформаторският блок вероятно щял да излезе и с официална позиция.
В. Дневник твърди, че изказването на Александров е било разпространено от пресцентъра на “България без цензура”, но всъщност изказването е пред classa.bg. Харалан Александров е потърсен за коментар именно от там. Неговото изказване бе публикувано и в komentator.bg с позоваване, защото Александров е авторитетна личност в дясното пространство.
Припомняме, че Александров каза, че Бареков е обект на политически атаки, защото е “агент на промяната – изкриви политическото пространство за добро или за лошо”. Поводът: информация в медиите, че новият политик живее под наем в къща за 500 хиляди евро в Драгалевци и плаща за нея 1000 евро наем. Мнението на Александров стана повод за гневни реплики от страна на негови колеги, приятели и симпатизанти.
“Моето лично мнение е, че симпатиите към Реформаторския блок и “България без цензура” са несъвместими, независимо дали става дума за Харалан Александров или за когото и да било”, коментира Радан Кънев пред “Дневник”. И напомнят, че в блога на Реформаторския блок името на Александров присъстваше до четвъртък следобед, когато беше изтрито заедно с интервю на антрополога пред вестник “24 часа”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.