Изпращаме Чочо Попйорданов

На 8 май в 11.00 ч. в Народния театър „Иван Вазов" ще започне поклонението пред тленните останки на актьора Чочо Попйорданов. Опелото е насрочено за 14.00 ч. в църквата „Св. Георги".

Актьорът ще бъде погребан в гробищния парк в кв. „Бояна" до гроба на майка си.

Чочо Попйорданов почина навръх Великден – 5 май, след като падна от 2-метрова височина на Боянските гробища. В много тежко състояние той беше приет в „Пирогов", където лекари се бориха за живота му близо 15 часа.

Чочо Попйорданов беше приет в болницата с тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро. Сърдечната му дейност беше поддържана с медикаменти и беше поставен на командно дишане. Въпреки усилията обаче актьорът почина сутринта на Великден.

Чочо Попйорданов е роден на 11 юни 1964 г. в София. Той е син на дългогодишния директор на Киноцентър „Бояна" и генерален директор на БНТ Иван Попйорданов. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" през 1989-а в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев. Най-известните му театрални роли са в постановките „Сън в лятна нощ", „В полите на Витоша", „Бурята" и др. Чочо Попйорданов се снима и в редица филми, сред които „Вчера" (1988 г.), „Любовното лято на един льохман" (1990 г.), „Сезонът на канарчетата" (1993 г.), „Граница" (1994 г.), „Дунав мост" (1999 г.) и др. Дълги години беше и част от екипа на „Клуб НЛО".

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.