Изпълнителното бюро на БСП подаде оставки, Миков каза: “Ще видим”

В БСП тръгнаха оставки след разгромната загуба на току-що отминалите местни избори. Днес цялото Изпълнително бюро на партията е заявило пред председателя Миков, че подава оставка, съобщи говорителят на Националния съвет на БСП и депутат Атанас Мерджанов. По-късно новината бе потвърдена от председателя на партията Михаил Миков по време на пресконференция на “Позитано” 20. Миков обаче реагира сдържано на оставките, видимо третирайки ги като рутинно действие, което може да отмине без реални последствия.

„Пред Националния съвет ще видим как ще се развие процедурата. Не е въпрос за техните оставки, а за моята. Към момента този въпрос няма да го коментирам с вас, а ще го поставя пред Националния съвет”, посочи Миков. По думите му, той е поел своята отговорност, още когато конгресът го е избрал за председател на Националния съвет.

“Не смятам, че оставката е само форма на отговорност. Пред Националния съвет ще дискутирам този въпрос”, каза Михаил Миков. Той определи представянето на БСП на местните избори като „тежка загуба”, но изтъкна, че партията все пак остава втора политическа сила.

На пресконференцията стана ясно, че в ръководството на БСП ще анализират изборните резултати и тогава ще решат дали да обжалват изборите в отделни общини.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.