Издателят на “Дума” знаел преди месец, че ВТБ иска да купи КТБ

“Аз имах предварителна информация от преди месец, че руската ВТБ иска да купи КТБ. Сигурно интересът й е да купи всичките банки в България. Зная отдавна, че руска банка иска да стъпи в нашата страна и това е изгодно за България. Каква е разликата от коя страна ще бъде тя. Важното е ние да спечелим”. Това каза пред Нова телевизия депутатът от БСП и издател на “Дума” Николай Малинов.
Малинов бил изключително притеснен заради ситуацията с КТБ. “Отговорността на БСП е да се намеси в конфликта между Делян Пеевски и Цветан Василев. Първо имаше информацията за подготвяне на убийство. После прокуратурата каза, че няма доказателства за това. Създаде се ситуация като от времената преди 1944 г. и малко след 1944 г.”, поясни Малинов. Според него ръководството на БСП не е достатъчно активно в решаването на този проблем. Орешарски може да проведе разговори с всички страни.
Според Малинов три са причините за катастрофалната загуба на изборите на БСП. Това били прекалената прегръдка с ДПС, липсата на диалог с хората и невъзможността да вземе решение за позиция по конфликта в Украйна.
Оставка на Станишев не бивало да има, защото никоя сериозна партия не си сменяла лидера в навечерието на избори. Освен това нямало алтернативи и подходящи кандидати: “Както се казва, яде ми се диня, ама има само пъпеши. Какво да се прави”, обобщи ситуацията в БСП Николай Малинов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.