Иван Станков: Защитихме в Брюксел приоритетите си в земеделието

На заседанието на Съвета на министрите на земеделието в Брюксел България постави девет приоритетни въпроса, които бяха ясно очертани. Това, което успяхме да постигнем е повече от добро, тъй като над 80% от исканията ни бяха удовлетворени. Това съобщи пред журналишсти служебният министър на земеделието и храните проф. Иван Станков. Министърът допълни, че най-важният за България приоритет е свързан с обвързаната с производството подкрепа, вторият приоритет е продължаването на схемата за единно плащане на площ, а третият – възможностите за подпомагане на малките ферми.

В Брюксел един от големите успехи беше да запазим възможността за плащане на база площ. Това коментира новият зам.-министър на земеделието и храните Снежана Благоева, която заменя на този пост Светлана Боянова.

„Това, което се постигна на Съвета на министрите в Брюксел е много над очакванията ни. Ние винаги говорим за големите страни – Франция, Германия – сега те дадоха голяма подкрепа на България. Почти няма пункт, където да има разминавания, почти всичко, което предложихме се прие”, обобщи министърът на земеделието проф. Иван Станков.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.