Иван Портних е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна

Иван Портних е кандидатът за кмет на Варна на ГЕРБ, обяви председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

ГЕРБ очаква да спечели поне седем от кметските места във Варненска област, като оптимистичния вариант е за 9-тима, допълни Цветанов.

Останалите кандидати за кметове на ГЕРБ за Варненска област са Атанас Стоилов (Аксаково), Диян Иванов (Белослав), Анастас Трендафилов (Бяла), Димитър Димитров (Ветрино), Свилен Шитов (Девня), Красимира Анастасова (Долни Чифлик), Емануил Манолов (Аврен), Николай Христов (Дългопол), Данаил Йорданов (Суворово), Дияна Агностиева (Провадия), Тошко Янев (Вълчи дол).

В Русе кандидатът на ГЕРБ е настоящият кмет на града Пламен Стоилов. Останалите кандидати за кметове на общини са: за Борово – Валентин Великов, за Вятово – Димитър Денев, за Сливо поле – Валентин Атанасов, за Ценово – Петър Петров, за Две могили – Христина Евтимова, и за Иваново – Георги Миланов.

Кандидатът за кмет на Разград е народният представител д-р Валентин Василев. Ако Василев спечели кметския пост в Разград, мястото му в парламента ще заемe банковият служител Михаил Тодоров, който е втори в листата. Кандидатът за кмет на община Исперих е заместник-областният управител Виолета Тодорова. За кметското място в Завет ще се бори общинският лидер на ГЕРБ Младен Чакъров, който е и общински съветник. За община Кубрат е одобрената номинацията на Красимир Великов, общински лидер партията и общински съветник. Кметската позиция в община Лозница ще атакува настоящият общински лидер Атанас Чопаков. Кои са кандидатите за общините Цар Калоян и Самуил на този етап не бе съобщено.

В Шумен ГЕРБ издига кандидатурата на Любомир Христов.

За нов управленски мандат ще се бори досегашният кмет на Каспичан Милена Недева, ГЕРБ подкрепя за втори мандат в Смядово и Иванка Петрова. Управителят на Държавното горско стопанство „Върбица“ Хълми Амза ще бъде предложението на ГЕРБ за кмет на общината. 55-годишният Бекир Сабриев ще бъде кандидатът за кмет на община Венец. В Каолиново номинацията на ГЕРБ ще бъде общинският съветник Йозай Хюсни. Местният лидер на ГЕРБ, Ешреф Реджеб, е предложен да кмет на община Никола Козлево. Ивайло Камаджиев е кандидатът за кмет на Нови пазар. Нермин Исмаил е номинирана за кмет на Хитрино. Във Велики Преслав ГЕРБ издига Анелия Асенова.

Цветанов каза още, че очаква между 16 и 18 областни кметове на ГЕРБ. „Да увеличим влиянието си в областните градове. Това е акцентът на кампанията ни за изборите тази година. Очаквам да имаме кметове в 16 – 18 областни центрове, каза Цветанов.

Листите с общински съветници на ГЕРБ, ще са ясни след 15 август, а кампанията за предстоящите местни избори ще бъде официално открита на 13 септември в зала „Армеец“, обявиха от управляващата партия.

На изборите през октомври прогнозите ни са за поне 100 кмета и 1700 общински съветници от ГЕРБ, обяви Цветанов. Той коментира, че целта на партията за тези избори е да се увеличи влиянието в местната власт. Цветанов посочи, че в момента кметовете на ГЕРБ са 94, а през 2007-а са били 45.Общинските съветници от ГЕРБ в цялата страна сега са 1601, а целта е те да бъдат увеличени на поне 1700.

Цветан Цветанов призова за подкрепа в местните избори симпатизантите и на други водещи партии.

„Не очаквайте от нас да чуете някакво противопоставяне с когото и да било. Не очаквайте от нас да кажем и да призовем нашите политически опоненти за една подкрепа. И в тази връзка аз не мога да кажа в момента защо да не приемем една подкрепа от симпатизантите и членовете на БСП, от сипматизантите и членовете на всичките партии, които формират Реформаторския блок, от симпатизантите и членовете дори на ДПС, на всички тези национално-патриотични формации, които имаме в последните няколко години“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.