Иван Костов: Не се интересувам от СДС, ще си говорим с „Единство“

Гледаме на гражданско сдружение "Единство" като на хора, които искат да обединят десницата, а не да я разединят. Ще имаме разговори с "Единство" и целта на тези разговори, ще бъде (нова) Синя коалиция.  Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов в предаването „Неделя 150” на БНР. Костов повтори, че неговата и на ДСБ задача е да има единство в дясното пространство и партията му ще направи всичко възможно, за да има единна Синя коалиция. По думите му е съвсем естествено да се седне на масата на преговорите за сформиране на нова синя коалиция.  В нея ще влязат и хората, които са били изгонени или са напуснали СДС и които са „за” синята идея.

Не се интересувам от това, което става в СДС. Човек не се интересува от хора, които са се отказали от него или се стреми да се предпази от такива контакти, добави Костов.

За казуса с предстоящия избор на конституционен съдия и подадените сигнали срещу Галя Гушева, Иван Костов коментира, че гледа изключително критично на ставащото.

Това е позор, падащ върху гърба на Борисов и ГЕРБ, но засяга всички ни, коментира лидерът на ДСБ. Костов е на мнение, че има реална опасност да се повтори станалото с кандидатурата на Венета Марковска. „Борисов губи авторитет в Европа и ние ставаме за смях заедно с него”, изтъкна политикът.

Видях и се запознах с несъстоятелните обяснения на госпожа Гугушева, съобщи Иван Костов. Той допълни, че това, което са написали адвокатите, които атакуват Гугушева е подкрепено с много солидни аргументи, а съмнението за пране на пари, за нечисти сделки, за подставени лица, е основателно съмнение. Иван Костов бе категоричен, че „това е достатъчно тази госпожа да не бъде избрана за конституционен съдия” и каза, че Синята коалиция ще гласува „против”.

В интервюто си за БНР Иван Костов засегна и темата за предстоящия референдум за бъдешето на ядрената енергетика и строителството на нова мощност.

Силно подкрепихме инициативния комитет за това да се гласува с "не" на въпроса да се развива ли нова ядрена централа. Ядрена енергетика може да се развива и по други начини, не чрез АЕЦ "Белене". Правилата са напълно ясни, посочи лидерът на ДСБ. Иван Костов каза, че отправя покана за дебати лично към Бойко Борисов и Сергей Станишев – да се явят пред обществеността, да информират хората за своите аргументи, за да могат хората да гласуват информирано и да не се пропилява възможността българското общество да приеме демократичността в себе си.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.