Иван Гарелов: Не сме канили Бойко Борисов в „Оригиналът” по ТВ 7

Ние от предаването “Оригиналът” не сме пращали официална покана за интервю на Бойко Борисов. Това обясни легендарният телевизионен водещ Иван Гарелов, часове след като Бойко Борисов изпрати сигнал до СЕМ, в който твърди, че в „Оригиналът” по ТВ 7 е излъчено „несъществуващо и съчинено от авторите на предаването интервю” с него.

“Никъде в съобщението ние не казваме, че това ще бъде интервю. Още в анонса само сме обявили: “Бойко Борисов за първи път в “Оригиналът”. Това не означава задължително интервю, може да е портрет, може да е подборка на цитати – въпрос на журналистическа гледна точка, коментира Гарелов пред БГНЕС. По думите на тв-водещия, с публично предизвикателство екипът на предаването е разчитал, че лидерът на ГЕРБ може да прояви някакво чувство за хумор, както в случая с провокираното от медиите пиене на кафе с Лютви Местан в Кърджали. „ А той показва с реакцията си, че няма чувство за хумор”, констатира Гарелов.

„Ако един вестник пусне цитати и позиции на Бойко Борисов, или на когото и да е, дали това ще е нарушение”, риторично попита известният журналист. – „Още повече, че в материала, който излъчихме на 6 април, са ползвани не само части от интервюта пред други медии, а и откъси от изявления в Народното събрание, има и откъси от интервюта. След като това вече е казано, то е станало публично достояние, не разбирам какъв е проблемът”, казва Иван Гарелов. Който трудно може да бъде упрекнат в непознаване на правилата на занаята, правните и етични норми в журналистиката или в липса на опит в общуването с известни политици.

Иван Гарелов е категоричен, че никой не може да упрекне екипа на „Оригиналът”, защото в случая с Борисов е било очевидно, че не е истинско интервю, вкл. и от коректното съобщаване откъде са взети ползваните цитати.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.