Ивайло Калфин се срещна с посланиците на ЕС

Евродепутатът Ивайло Калфин има среща в София с посланиците на държавите от ЕС в София, която се е състояла по покана на посланика на Гърция г-н Димостенис Стоидис, в качеството му на представител на страната, която в момента е ротационен председател на ЕС.

По време на срещата с посланиците те са проявили интерес и са задавали въпроси, свързани със създаването на АБВ и оценката на Ивайло Калфин за политическата и икономическа ситуация в страната, детайлите около Изборния кодекс, организацията и платформите на предстоящите евроизбори, прозрачността в държавното управление и ясното разграничение на икономически интереси и политически решения, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Разисквани са били също условията за работа на чуждестранни инвеститори в страната, основните приоритети на ЕС след предстоящите избори, ролята на ЕС за успокояване на ситуацията в Украйна, проблемът с бежанците в България.

По време на срещата с посланиците Ивайло Калфин за пореден път подчерта, че е абсолютно необосновано да се въведе механизъм за наблюдение от ЕС по повод ситуацията с бежанците. Той разви и тезата за необходимостта ЕС да се активизира отново в региона на Балканите, за да не загуби вече постигнати резултати.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.