Ивайло Калфин: Евродепутатите могат да са полезни, само ако имат държава зад себе си

Водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин смята, че сред проблемите с представянето на страната ни в Европа е липата на инициативите на България в ЕС, отсъствието на националната ни позиция в Европа. При срещата си с избиратели от плевенското село Тотлебен, Калфинизнъкна, че трябва да се засили гласа на държавата ни в ЕС и подчерта, че на този етап у нас липсват дебати за бъдещето на Европа.

Калфин е категоричен, че в Европа депутатите ни могат да бъдат полезни, само ако имат държава зад гърба си. „Българинът трябва да усети ЕС, в момента ЕС е за малко хора”, коментира евродепутатът.

АБВ иска да види друг тип икономика и това може да стане с частната инициатива и с участието на държавата. Това е важно и по този въпрос трябва да има национално съгласие, каза още Калфин.

Евродепутат коментира още, че България е най-несоциалната държава в Европа, с най-малко отношение към хората с ниски доходи. Калфин обясни, че ако знаеш какво искш, Европейският съюз ти дава огромни лостове за да постигнеш, но трябвадесе реши проблемът със справедливостта в държавата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.