Италианец откри стрелба, докато премиерът полагаше клетва

Един мъж е задържан, след като откри стрелба пред кабинета на италианския премиер в центъра на Рим и рани двама полицаи и един минувач, съобщи Ройтерс. Един от ранените полицаи е прострелян във врата и е в тежко състояние.

Стрелбата е възникнала по време на полагането на клетва на кабинета на новия премиер Енрико Лета в президентския дворец, намиращ се на около километър от мястото на стрелбата.

На официална церемония, водена от президента на Италия Джорджо Наполитано, Енрико Лета положи клетва като министър-председател начело на коалиционен кабинет, предаде Франс прес.

21-те министерски позиции се заемат от микс от експерти и институционални фигури от целия политически спектър, формирайки „широка коалиция”, която слага край на политическата безизходица, причинена от изборите, завършили без категоричен победител, коментира агенцията.

Лицето, открило стрелба и ранило двама италиански полицаи пред сградата на правителствения дворец Киджи в Рим, е 46-годишният италианец Луиджи Преити, който най-вероятно страда от психично заболяване, предаде РИА Новости, като се позова на местните медии.

Районът около резиденцията на правителството на Италия в момента е отцепен. На мястото на произшествието работят сътрудници на следствените органи.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.