Искров обещал на Цацаров повече яснота за КТБ на 21 септември

На 21 септември трябва да има яснота за бъдещето на КТБ и дъщерната й “Виктория”. Ангажимент за това е поел пред главния прокурор Сотир Цацаров управителят на БНБ Иван Искров, предаде Дарик. Радиото се позова на изявление на председателя на БСК Сашо Дончев, който участва в експертна среща при главния прокурор Сотир Цацаров за спасяването на КТБ. Самият Искров обаче не се е отзовал на поканата на Цацаров, също както и министърът на финансите Румен Порожанов.

Сашо Дончев прогнозира, че вероятно до края на седмицата или началото на следващата може да има среща по темата между БНБ и експерти. Шефът на БСК е категоричен, че КТБ трябва да бъде спасена като бизнес, но изрази опасения, че след два месеца в режим на особен надзор това няма как да се случи без използването на публичен ресурс.

Очевидно е, че има умишлени действия срещу КТБ и организатори на тези действия, каза Дончев в отговор на въпрос какви са причините, довели до дестабилизирането на банката, предаде vesti.bg. Медията допълва, че в организираната от Сотир Цацаров дискусия са участвали президентът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев, финансистът Емил Хърсев, вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков, бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Твърди се, че днес сутринта при главния прокурор Сотир Цацаров са били представители на финансовото министерство и на БНБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.