Искра Михайлова става водач на листата на ДПС

Министърката на околната среда и водите Искра Михайлова е най-обсъжданото име за  водач на листата на ДПС за депутати в Европарламента. Това съобщиха пред komentator.bg от централата на Движението. Решението е било взето още преди два месеца, но официалното оповестяване на листата ще е на 20 април. Михайлова ще оглави листата заради скандалите около европарите по околна среда и като възможност да се измъкне от това положение. За нейния стол в МОСВ доскоро се спрягаше Джевдет Чакъров, който бе вече министър на околната среда в кабинета на Тройната коалиция. Втора най-вероятно ще е Филиз Хюсменова, която е и зам.–председател на комисията за регионално развитие в ЕП.

Преди ден ДПС-Кърджали излъчи 11 кандидат-депутати за евролистата.  Имената са били предложени с консенсус на разширено заседание на партийната структура на 31 март, уточнява за регионалното издание „Арда нюз” областният лидер Бахри Юмер.

Сред номинираните са Метин Казак и Филиз Хюсменова – членове на Европейския парламент. В списъка фигурират още Неджми Али – зам.-министър на отбраната и Ремзи Осман – бивш депутат и настоящ член на ЦОБ на ДПС.

Мустафа Ахмед – депутат от ДПС в 42-о Народно събрание, и народният представител Делян Пеевски са другите две имена. Областният съвет на ДПС-Кърджали предлага също лидера на младежката структура Илхан Кючюк, Емине Гюлестан – съветник във Външно министерство, и Айхан Етем – зам.-председател на младежката структура на ДПС и председател на Сдружение „Толерантност”. В списъка са включени още Бахтияр Мехмед и Анна Благоева.

При последното си посещение в региона на 22 март лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че най –вероятно около 20 април ще бъде обявена официално листата на партията за евровота на 25 май .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.