Искра Михайлова не намира кандидатурата на Пеевски за взривоопасна

Не  виждам нищо нередно или взривоопасно в номинацията за депутат в ЕП на Делян Пеевски, заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова пред bTV.

Тя подчерта, че 24 000 български граждани са го избрали за депутат в Народното събрание.   “Това значи, че те са му дали доверието си и е напълно нормално да бъде номиниран отново и за евродепутат. Едни хора протестират, други ни подкрепят. Ние чуваме и тези, които ни подкрепят”, коментира екоминистърът.

Както е известно, Делян Пеевски бе издигнат като кандидат-евродепутат от няколко областни структури на ДПС – в Кърджали, Смолян, Бургас, Хасково, Кюстендил.

Искра Михайлова коментира и незакриването на незаконните сметища с липсата на действие от отговорните лица и с поставянето на икономическите въпроси над екологичните.

Тя посочи, че подобен е проблемът и със софийския завод за боклук, който според плановете е трябвало да бъде пуснат през 2013 г.   “Вече е сключен договор с изпълнителя и сроковете в него са ясни – средата на 2015 г. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда” и ако не се реализира в срок, ще загубим средствата за него”, каза министърът.

Тя отново подчерта, че т. нар. “проект Карадере” е все още намерение и няма гаранции, че ще се реализира.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.