Искра Фидосова вече не е депутат

Емблематичната Искра Фидосова вече не е депутат. Със 182 гласа "за", 6 "против" и 10 "въздържал се" парламентът прекрати пълномощията като народен представител на бившия член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Искра Фидосова. Както е известно, тя сама поиска да се оттегли от Народното събрание и от ръководството на ГЕРБ след тежък разговор с Бойко Борисов, предизвикан от разкритията за скандалното тефтерче на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Фидосова, както и бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов и днес не дойдоха в парламента.

Оставката на Фидосова създава повече въпроси, отколкото дава отговори, заяви от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев. Той иронично изтъкна, че за всички вече е ясно, че зад инициалите И.Ф. в тефтерчето на Филип Златанов не е Ирина Флорин, а е Искра Фидосова. Добрев допълни, че се е изяснило и още нещо – че Фидосова е от Монтана и лично е организирала атаките срещу кмета на Медковец.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя да бъдат прекратени разискванията и да не се губи време с подобни дебати. Той си позволи да нарече Кирил Добрев ""този анабол от Монтана, който пращаха пред дома ми с Мишо Шамара".
Парламентът освободи и Лидия Маринова от ГЕРБ, която трябваше да влезе на мястото на Иван Портних, избран за кмет на Варна. Беше приета и оставката на Георги Борисов от БСП от Варна, който напуска, заради предстоящо назначение. Той най-вероятно ще оглави областната земеделска служба във Варна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.