Искат да превърнат България в гетото на Европа

Има тенденция за превръщането на България в гето на Европейския съюз,предупреди Николай Бареков във Видин.
“Отначало от Европа даваха пари за канализация, но сега има друга тенденция и тя е заради политиката на правителството. Населението беше принизено до едно ниво – вместо да се повдигне стандартът на ромите, всички българи дори в големите градове се принизиха. Ние ще сме партия на обединението и ще спрем разделението между българите, което бе насаждано през последните години”, обяви Бареков.
Той уточни, че в “България без цензура” хората няма да се преценяват спрямо етноса им. “Ще има и роми, и арменци, ще бъдем партия на всички българи”, отсече той.
Бареков бе във видинската махала “Нов път” като гост на празника по случай Международния ден на ромите.
Местният духов оркестър го посрещна с песента “Калашников” и му подариха карамфили, които се раздават на този ден в памет на жертвите роми от концентрационните лагери. По-късно жителите на квартала ще направят шествие до Дунав и ще хвърлят цветя в реката.
Ромите посрещнаха лидера на “България без цензура” с искания за работа и равни права с останалите българи.
“Нямаме нормални заплати, гладуваме”, оплакаха се жителите на “Нов път”. Те разказаха, че наемането по правителствените програми не им осигурява нормални доходи и затова 50% от местните се принудили да избягат в чужбина, за да търсят препитание. Хората от махалата се разбунтуваха и срещу липсата на каквото и да било внимание от страна на кмета към квартала, защото е населен с роми.
“Проблемите са еднакви за всички българи. Наближават съдбовни моменти за България.
Трябва да спрем да се делим. Ние ще работим и за ромите, и за младите, и за старите”, обяви пред видинските роми Бареков и ги призова да не продават гласа си на предстоящия евровот, а да изберат истинска алтернатива за управление на държавата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.