Искаме домакинството на световно първенство по футбол за бездомни

Българският партньор на фондация Homeless World Cup “Спортс Мениджмънт България” е заявил страната ни като кандидат за домакинство на световното първенство по футбол за бездомни хора през 2016 година. Това съобщи на специална пресконференция днес изпълнителният директор на компанията Виктор Кирков, цитиран от „Дневник” и др. електронни медии.
За разлика от класическите турнири за световната купа по футбол, този за хора в неравностойно положение се провежда всяка година, а не веднъж на 4 години.
Например тази година турнирът ще бъде в Чили, а догодина ще е в Холандия. Дори и да не получим правото да организираме Мондиал 2016, година по-късно шансовете ни ще бъдат много по-големи”, обясни Кирков, цитиран от i-news.
Домакинът на Мондиал 2016 за хора в неравностойно положение би трябвало да бъде избран в началото на следващата година. В последните години фондация Homeless World Cup има практика всяка година да редува Европа с другите континенти при предоставянето на домакинство в две последователни години.
У нас през тази година в отбора ще бъдат включени млади хора в неравностойно положение от шест населени места – градовете София, Пловдив, Стара Загора, Лом, Брацигово и село Доганово.
На днешната пресконференция бяха представени и новите посланици на отбора – актрисата Теодора Духовникова и писателя Георги Господинов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.