Партиен лидер: Станислав Иванов подмени цялата листа на РБ в Хасково

Станислав Иванов, синът на кмета на Хасково, не само е изместил сегашния просветен министър проф. Тодор Танев от водаческото място в кандидат-депутатската листа на Реформаторския блок, но освен това е сложил свои хора на останалите позиции. Това разказа в студиото на bTv лидерът на Християндемократическата партия Ирина Абаджиева – Репуц. По думите й лидерът на ДСБ Радан Кънев е човекът, предложил Иванов за водач в Хасково, като това предизвикало огромен скандал в Гражданския съвет на РБ, където имало консенсус около кандидатурата на проф. Танев.

Според Репуц, Кънев използвал алегории за „булонките от центъра и каракачанките от крайния квартал” и подчертал: „Ние ще получим огромна подкрепа, тъй като баща му умее да прави избори там”.

Последвал нов скандал – когато в парк-хотел „Москва” местните организации на партиите от РБ обсъждали подреждането на листите. Тогава Станислав Иванов дошъл с листа от 10 никому непознати човека, които влезли на мястото на партийните кандидатури.

„Той дойде с цялата си листа и каза: „Това са хората”, разказа Репуц. По думите й проф. Танев тогава склонил да се откаже, но сегашното му министерско място говори за договорки.

Лидерът на ХДП подчерта, че не може да лансираш порочните модели и в същото време да убеждаваш хората, че ще променяш системата.

„Не му е проблем на Реформаторския блок ДПС, а собственото му мислене – с това мислене не може да се произведе нова политика”, заяви още Репуц.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.