Инвеститори протестират в Младост, но не могат да строят без одобрен проект

Кметът на столичния "Младост" предлага кварталът да стане град

Войната в столичния район “Младост” продължава. Инвеститори протестират, а един от тях, Изабела Сярова, дори беше в гладна стачка. Вчера тя обяви, че ще отправи съдебен иск за нанесени щети до Столичната община.

Кметът на район “Младост” Десислава Иванчева заяви, че случващото се не е разчистване на лични сметки. Тя допълни пред Bulgaria ON AIR, че не приветства никой, който не строи по одобрен проект, а по думите й случаят на Сярова е точно такъв.

“Проектът, който е одобрен и приет, не отговаря на реалните стойности, които са заложени. Не виждам защо госпожа Сярова не го промени или не си удължи фундаментите”, подчерта Иванчева.

Тя каза, че мотивът за решението са основите на обекта, които са изкопани с 29 см по-дълбоко, отколкото е предвидено по разрешения план. Кметът на район “Младост” обясни, че основите не са добре направени спрямо одобрения проект и трябва да се направят както трябва.

По отношение на обвинението от Сярова към районния кмет, че е спряла електроподаването към нейния обект, Иванчева поясни, че щом отдаден строеж се спира, има право да се спрат водата и тока.

А за обвинението в “административен блокаж” на район “Младост”, дошло от бившия кмет Цвета Авджиева, Иванчева каза, че цялата налична администрация е същата като при Авджиева и няма смяна на хората вътре.

1 Comment

  1. Тази женица, кметицата на Младост трябва да се образова поне малко. Аргументът за по-дълбоките фундаменти с 29 см е смешен. Изкопът се приема от проектантите по част Конструкции и част Геология. Ако те преценят, че е необходимо да се изкопае по-дълбок изкоп, с цел достигане на пласт с по-висока носимоспособност, тяхно право и задължение да вземат решение и никой кмет не може да го промени. Само трябва да го запишат в заповедната книга. Когато си неук, трябва да слушаш по-учените от теб.

Leave a Reply

Your email address will not be published.