Инцидентите на пътя днес. Един от тях – трагичен.

Дете на 14 г. е загинало на място, а дете на 13 г. и 37-годишна жена са тежко пострадали при катастрофа на магистрала “Хемус” – в района на Провадия. Всички те са молдовски граждани.

Инцидентът е станал около 17:00 часа преди пътен възел Неофит Рилски – в посока Шумен.

37-годишният водач на автомобил „Рено”, също молдовец, загубил контрол над колата, блъснал се в ограничителната мантинела и се преобърнал по таван в лявата лента на платното за движение.

Причините за инцидента се изясняват. Към настоящия момент движението по магистрала „Хемус” – в участъка между пътен възел Суворово и Неофит Рилски, е преустановено, извършва се по обходен маршрут.

Междувременно двама младежи загинаха при друг пътен инцидент в страната. Катастрофата е станала на шосето Русе – Разград днес следобед.

Мъж на 22 години и 21-годишна жена са пътували към Разград. Возел ги 27-годишен техен роднина.

Около 16:15 ч., малко преди село Осенец, колата излетяла от пътя и се ударила в крайпътно дърво. Двамата младежи са загинали на място. Шофьорът е откаран в разградската болница в тежко състояние, настанен е в интензивно отделение.

Загиналите и пострадалият са от с Езерче, община Цар Калоян. Изясняват се обстоятелствата, довели до трагичния инцидент. Движението по отсечката не е спряно. По първоначални данни излелият се пороен дъжд и мократа настилка може да са причина за тежката катастрофа, посочват от областната дирекция на МВР.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.