Инициативен комитет “Младост” събра 3000 подписа, трябват още 12 хиляди

Инициативен комитет "Младост" събра 3000 подписа, трябват още 12 000

От Инициативен комитет “За Зелен Младост” съобщават, че до момента са събрали 3000 подписи за провеждане на местен референдум в столичния район “Младост” са събрани повече от 3000 подписа.

Интересът е изключително сериозен и смятаме, че необходимите подписи ще бъдат събрани преди изтичане на крайния срок, който е 12 декември.

Припомняме, че референдумът е за забрана на застрояването на детски площадки и зелени площи в район “Младост” на Столична община.

Конкретните въпроси са два:

1- Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволят ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2 – Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София-град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?

Допълнителна информация за събирането на подписи, можете да откриете във Фейсбук страницата Референдум “За Зелен Младост” – fb.com/zelenmladost

При интерес от Ваша страна, може да се свържете с председателя на Инициативен комитет “За Зелен Младост” Десислава Иванчева на тел. 0887 678 193.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.