Информацията за заседанието на щаба за Украйна се оказа за служебно ползване

Под ръководството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев днес се проведе заседание на Националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна, съобщи пресцентърът на МВР. Заседанието беше закрито за медиите, а взетите решения също се оказаха от графата „За служебно ползване”.
Все пак стана ясно, че по предложение на вицепремиера Йовчев са обсъдени 3 основни аспекта на кризисната ситуация – сигурността на критичните инфраструктури в Украйна, рисковете от възникване на засилен миграционен натиск към страните от Европейския съюз, включително и към България, и възможностите за разширяване на въоръжения конфликт и въвличането на трети държави в него.
На заседанието са набелязани конкретни задачи и мерки за изпълнение от всички институции, които са ангажирани с кризата в Украйна, обобщиха от пресцентъра на МВР.
В заседанието взеха участие заместник-ръководителят на щаба и председател на ДАНС Владимир Писанчев, главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, ръководителите на специални служби, представители на министерства, държавни агенции, директорите на главните дирекции „Национална полиция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Гранична полиция“ в МВР и ръководители на други структури.
Снимка: Пресцентър на МВР

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.