Имамов: Нерегистрацията е легитимна парламентарна процедура

Липсата на регистрацията е легитимна парламентарна процедура, която се повтаряше много често предходният парламент. Този номер го научихме от ГЕРБ. С тези думи депутатът от ДПС Алиосман Имамов коментира пред парламентарните репортери проваленото поради липса на кворум днешно заседание.

Малко по-рано Валери Симеонов от ПГ на ПФ обвини депутатите от ДПС, че с отказа си от регистрация са саботирали заседанието, защото е трябвало да се гледа Закона за горите, а на всички било известно, че ДПС стои зад така нар. дървена мафия.

В тази връзка Алиосман Имамов уточни, че нерегистрацията на ПГ на ДПС в пленарна зала няма нищо общо със закона за горите, но пък изтъкна, че “този въпрос е консултиран с опозицията“, с което потвърди твърдението на Цвета Караянчева от ГЕРБ, че ДПС и „БСП лява България” са се консолидирали в решението си да не се регистрират и да провалят петъчното заседание. Депутатът от ДПС изтъкна, че ако кворумът е съмнителен и следващата седмица ще постъпят по същият начин, защото това да има кворум е отговорност на управляващото мнозинство.

Не забелязахте ли, че най-голям брой отсъстващи имаше от РБ?, обърна се Имамов към репортерите. Според него Реформаторите имат повече министри отколкото депутати.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.