Имамов: И ДПС ще върне мандата, няма друга вероятност

Няма вероятност ДПС да приеме мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-рото Народно събрание. Това заяви с категоричност пред БНР депутатът от ДПС Алиосман Имамов, който е и зам.-председател на Народното събрание. Освен това определи подозренията за съвместно управление между ДПС и ГЕРБ след изборите като твърде смели и немотивирани.

Оказа се, че ДПС не държат толкова много на актуализацията на бюджета и в никакъв случай не смятат, че тя трябва да стане сега и на всяка цена.

“Ние не сме чак толкова категорични, че без актуализацията на бюджета едва ли не ще стане нещо много лошо в страната. Няма такова нещо. Тази актуализация може да стане днес, може да стане и след като минат изборите”, изтъкна Алиосман Имамов. По думите му, ако сега се направи актуализация, ефектите ще са по-скоро положителни.

Имамов изтъкна, че ДПС приема направеното предложение от Министерския съвет за актуализация на бюджета и гледа на нея като на един буфер срещу евентуалните негативни последствия за българската икономика и за обществото като цяло от политическата нестабилност и от процесите, които се развиват в България.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.