Повече от 10 жертви след две експлозии на летище в Брюксел

Две експлозии са избухнали на международното летище Завентем край Брюксел. Световните агенции съобщават, че жертвите са повече от 10. Малко по-късно РИА “Новости” предаде, че е имало и два взрива в метрото на белгийската столица.

Телевизия CNN публикува кадри, на които се вижда дим над един от терминалите на летище Завентем. Местни медии съобщават, че летището е евакуирано, а полетите в него – отменени. Железопътният транспорт към летището е бил спрян.

По предварителни данни загиналите са 11, а още 20 човека са пострадали, съобщи руската РИА “Новости”, като допълва, че според медии става дума за терористичен акт. Цитират се белгийски медии, в които пише, че преди взривовете е имало стрелба и викове на арабски. В Москва е задържано излитането на самолета на “Аерофлот”, който трябва да изпълни полет до Брюксел.

При взривове в белгийско летище загинаха 17 човека, информира в заглавие ИТАР-ТАСС. Агенцията уточнява, че взривовете са избухнали близо да гишетата на компанията American Airlines, а ранените били над 30.

Взривовете идват четири дни след залавянето на стоящия зад ноемврийските атентати в Париж Салах Абдеслам в белгийската столица.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.