Има шанс ЕК да обяви 2017-а за Европейска година на предприемачеството

Комисарят по образование, култура, многоезичие и младеж Андрула Василиу приветства идеята на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова за обявяването на Евроопейска година на предприемачеството. Това стана по време на заседанието на Комисията по култура и образование в Европейския парламент, в което участваха еврокомисар Василиу и Моника Панайотова.
Българският евродепутат от ГЕРБ напомни, че предприемачеството предоставя устойчив начин за борба с младежката безработица, а ролята на образованието за изграждане на предприемачески дух и умения в младите хора е ключово. Затова Панайотова попита еврокомисаря за мнението й относно идеята за обявяване на 2017 г. за Европейска година на предприемачеството. В отговор Андрула Василиу приветства идеята и подчерта, че въвеждането на обучение по предприемачество в образованието на възможно най-ранен етап е от изключителна важност. Еврокомисар Василиу подчерта, че резултатите, постигнати през евентуална Европейска година на предприемачеството, биха помогнали да убедят държавите-членки да предприемат стъпки в тази насока.
По-рано този месец в официално писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, зам.-председателя Таяни и комисарите Василиу и Барние, Моника Панайотова от ГЕРБ призова Комисията да обяви Европейска година на предприемачеството.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.