Трима арестувани за злонамерена атака срещу голяма банка

Трима души са задържани за злонамерени атаки срещу банковата система.
Единият от задържаните е 45-годишният Венцислав Ангелов-Чикагото по подозрение за участие в изпращането имейли до търговски дружества с негативна информация за банковата система, съобщава Дарик.

Чрез профила си във “Фейсбук” и чрез клип, качен в YouTube, лицето е публикувало информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд.

В момента се установява кой е поръчителят. Задържаният се занимава с компютри, съобщи bTv.

Ангелов е баща на Йордан Бонев – близък приятел и съратник на Бисер Миланов-Петното. В информацията на “Труд” се твърди, че Венцислав Ангелов е учредител на Народно движение “Баста” и на Народно-патриотична партия “Промяна”.

Акцията на ДАНС и ареста на мъжа, обвинен в злонамерена атака срещу голяма банка (която би трябвало да е ПИБ, ако се съди по позицията на УС на БНБ от преди ден и изтеглянето за ден на над 800 млн. лева от депозити в ПИБ) са случват буквално часове след днешното двучасово съвещание в централата на ДАНС с участието на нейния председател Владимир Писанчев, главният прокурор Сотир Цацаров и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йончев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.