Илияна Йотова: „Атака” не подкрепя кабинета

„Атака” по никакъв начин не подкрепя управляващото мнозинство. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът Илияна Йотова.

По думите й „единственото престъпление на хората на Сидеров е, че идват на работа в парламента, за разлика от ГЕРБ”. „Единственото „престъпление” на „Атака” по отношение на кворума е, че идват на работа. За мен най-големият рекламен агент на партия „Атака” се казва политическа партия ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов”, допълни Йотова.

Евродепутат коментира и исканата оставка на министър Цветлин Йовчев от депутата на „Атака” Магдалена Ташева: „Няма никакви основания да се иска оставката на господин Йовчев. Смятам, че МВР в момента предприема една след друга стъпки, които са в много правилна посока.” „Общественият диалог, гражданският диалог, политическият диалог и държавният диалог за проблема с бежанците все още не е започнал в България. След 3-4 дни ще стане ясно какво може да очакваме”, категорична бе Йотова.

„Българският парламент още не е заболял толкова, че да се реже. До преди два месеца бях разтревожена, но вече не съм. Исках да видя как ще тръгне работата на правителството и на парламента при този тежък кворум. Сега не съм притеснена. Някои влизат и излизат от парламента – подобен тип политически игри има и в Италия например”, заяви Йотова.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.