Илияна Беновска: Люспенето в ГЕРБ е заради пари или зависимости

„Отново става дума за пари, или ако не е това, то става дума за зависимости, които тези хора имат”. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Илияна Беновска, директор на радио „К2”, относно напускането на Красимир Стефанов от групата на ГЕРБ. Тя обаче не вижда нищо драматично в това, че от ГЕРБ напускат хора, защото това било като едно кръвопускане и така се прочиства кръвоносната система на партията на Бойко Борисов.

„От кръвопускане най-накрая ще останат само Борисов и Цветанов в партията”, каза журналистът от вестник „Дума” Александър Симов и добави, че процесът на разпад на ГЕРБ не е бавен. Според Симов, случаят с напускането на Красимир Стефанов е по-различен и не става въпрос за пари или зависимост. „ГЕРБ е партия, която не обича да говори за себе си, но очевидно там зреят някакви драматични процеси, които започват да избиват по някакъв начин”, посочи Симов. По думите му Стефанов е преживял нещо като политическа преоценка на възможностите си за развитие в ГЕРБ.

От своя страна Светослав Терзиев, журналист във вестник „Сега”, определи случващото се като преразпределение на силите в парламента и  намаляване  влиянието на една партия.

„За парламента стана твърде неудобно да се крепи на една партия, която не предизвиква симпатии в никое от европейските политически семейства и се налага тя да бъде дистанцирана”, каза Светослав Терзиев и добави, че в най-тежка ситуация е левицата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.