Илиана Беновска: Депутат от “Атака” ме скуба и рита в парламента

В кулоарите на парламента депутатът от „Атака" Димитър Димов ме скубеше за косата и ми подсичаше отзад краката, за да падна на колене пред Волен Сидеров. Това разказа пред bTV радиожурналистката Илиана Беновска. Инцидентът се случил, когато Беновска попитала Сидеров на каква цена – финансова и политическа – осигурява кворума в Народното събрание. Беновска заплашила депутата Димитър Димов, че ще го шамароса и по-нататък, по думите й, станал голям скандал.

Беновска попита каква е „финансовата и политическата цена” на подкрепата на Волен Сидеров и „Атака” и призова главния прокурор да провери това.

 „Защо този субект да бъде онзи, който ще крепи парламента, и ако той изкапризничи, Народното събрание ще престане да работи”, попита тя и настоя за обяснение за отсъствието на ГЕРБ в експертния кабинет и в ръководството на парламента с уточнението, че въпросът е принципен за първата политическа сила, а не конкретно за партията.

„Ако някои хора са влезли в политиката, без ние да знаем с какъв психологически профил са – да се направят тестове за психологично състояние, както и за интелект и квалификация”, предложи Илиана Беновска.

В ефира на bTv проф. Михаил Константинов подчерта, че скандалът, предизвикан от Волен Сидеров на борда на самолета за Варна, може да се разглежда като тероризъм. „При сложни метеорологични условия всеки супер скандал на борда може да бъде смятан за терористичен акт, защото може да предизвика смущения сред екипажа. Голяма част от скандалите на борда са предизвикани от хора, които се страхуват да летят”, коментира математикът. Според него, ако сега се проведат предсрочни избори, настоящото управление просто ще се стабилизира, защото ГЕРБ няма да получи повече от около 90 депутати, а „Реформаторският блок никакъв го няма”.

„Хората не биха били мотивирани да отидат нито на предсрочни, нито на редовни избори. Постове се договарят на безпринципна основа, а един дирижира ситуацията. За каква промяна се говори, при условие, че ние не реагираме на ситуацията”, допълни Илиана Беновска.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.