Ил. Цанова за “Южен поток”: Министерство на може да обжалва свое решение

Спирането на проекта "Южен поток" може да струва много, много скъпо на "Газпром"

Оказа се, че предишното ръководство на Министерство на регионалното развитие е завещало неразрешим казус на служебното правителство, разрешавайки строителни дейности по българския участък от газопровода “Южен поток”.

“Ние разбрахме за решението за „Южен поток” от медиите и бързо бе разпоредена проверка. Юридически е невъзможно министерството да обжалва свое собствено решение, независимо, че има смяна на министрите”. Това обясни по Нова ТВ вицепремиерът по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова във връзка с проекта „Южен поток”, за който стана ясно, че в края на мандата си министър Десислава Терзиева е издала строително разрешение за компресорна станция и терминал в местността Паша дере край Варна. Според вицепремиера Илияна Цанова има две юридически възможности оттук нататък. Първата е да се обжалва предварителното изпълнение в срок от 3 дни от лица като НПО-та, общини. Втората възможност е в 14-дневен срок да се обжалва изпълнението пред Върховния административен съд отново от такива лица, но не и от самия Министерски съвет.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Не е само това… а продажбата на земи от горския фонд от МЗХ председател на комисията Ася Стоянова – главен секретар на МЗХ, секретар – Росица Апостолова – началник отдел обществени поръчки. Двете приятелки неразделни които рязко промениха имотното си състояние с покупки на джипове и демонстрират скъпи тоалети. Същите, които за да си осигурят рушветчето помогнаха за уволнението на директор във връзка с процедура за охрана на язовирите. Пречеше им човека… Председател на комисията в процедурата Росица Апостолова – началник отдел обществени поръчки. Поръчката се жали от 4 фирми видно от сайта на КЗК. А това че язовирите са без охрана и ни заливат, на кой му пука. Хората да му муислят.

Leave a Reply

Your email address will not be published.