И в съда прокуратурата се отказа от тезата, че от КТБ са изнасяни чували с пари

Обвиненият в изнасилване екскмет призна, че е правил секс с ученичката

На днешното заседание на СГС стана ясно, че прокуратурата се отказа от първоначално лансираната версия, че от КТБ са изнесени в чували близо 206 млн. лева. Текущата теза на обвинението е, че присвояването е ставало постепенно от 2011 г. насам.

Софийската градска прокуратура (СГП) предостави на СГС шест тома нови доказателства по делото за източване на Корпоративна търговска банка (КТБ), сред които е и заключение от изготвена съдебно-счетоводна експертиза, за която държавното обвинение бе упрекнато на заседанието на СГС, че не е приложена по делото. Приложени са и материали от нови разпити на свидетели от КТБ, информира БГНЕС. Агенцията цитира съпругът на Борислава Тренева-Кючукова – зам.-главен счетоводител на КТБ, по чиито думи жена му е силно притеснена да не стане жертва и някой да не си измие ръцете с нея. Върху счетоводителката бил упражняван огромен натиск, като са й намеквали да обвини за всичко едно конкретно име.

В съдебната зала бе и изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев, който първоначално бе задържан, а впоследствие съдът го освободи срещу парична гаранция от 10 000 лева. Адвокатите му обясниха, че присъства за морална подкрепа на останалите трима обвиняеми.

Защитата тепърва ще се запознава с материалите. , но адвокатите заявиха, че става дума за експертиза, която обхваща само 5 дни от юни т.г. и от нея ставало ясно, че прокуратурата не признава протокол-разписка за счетоводен документ.

На 14 юли Софийски градски съд остави касиерката Маргарита Петрова и зам.-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова с най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”, а Мария Димова бе поставена под домашен арест заради здравословното и състояние.

“Не се притеснявам и не смятам, че жена ми е откраднала нещо. Нека да разследват, всичко е отворено”, заяви Ивайло Кючуков. На въпрос дали е възможно съпругата му да е подписвала нещо, заради което в момента да е изправена на съд той отговори, че не вярва това да е възможно, тъй като Борислава е счетоводител с много години опит и добре познава своята работа.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Банката е частна и си има собственици.С какво една банка която продава пари на клиентите си и е частен бизнес се различава от продажбата на царевица и слънчоглед от земеделски производител и е също частен бизнес?Защо държавата ще спасява един частен бизнес,а за друг ще се прави на ощипана когато се наложи да фалира?Нали има и други банки в страната и те също са частни,така както има и други примерно земеделски производители в случай,че едните или другите фалират.Винаги ще останат читави банки,но тези лапачи от БНБ само за заплатата си мислят.За това,че не са свършили работата за която получават пари и с това са нанесли вреди,би трябвало да им се повдигнат обвинения.А оставките им са най-малкото нещо което ги очаква.На ход е галеното дете на “демокрацията”-Прокуратурата.Дано,дано,ама надали.

Leave a Reply

Your email address will not be published.