И Реформаторският блок ще номинира кандидат за управител на БНБ

Реформаторският блок вероятно също ще номинира кандидат за управител на БНБ, съобщи по БНР Димитър Танев – депутат от РБ и заместник-председател на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Той нито потвърди, нито отрече, че номинираният от РБ ще е финансистът Любомир Христов, който беше кандидат за вицепрезидент на Меглена Кунева при последните избори, като изтъкна, че името ще бъде съобщено едва след като кандидатът на РБ получи одобрението на парламентарната група.

Димитър Танев отрече да има задкулисно договоряне сред формациите от мнозинството да бъде подкрепен номинирания от ГЕРБ за гуверньор на Централната банка Димитър Радев, а човек на РБ да стане подуправител с ресор “Банков надзор”. По думите на Танев, на този етап не може да се говори за задкулисни преговори, тъй като подуправителите се предлагат от управителя на БНБ, т.е. двата избора са независими един от друг.

Танев коментира, че публичното изслушване на кандидатите за управител на БНБ е единственият начин да бъдат оценени качествата им.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Сега ще вземете да пуснете някой дето не става за нищо само за да се направи “конкурс” и поне привидно да има “конкуренция”. И, хоп, Радев шеф на БНБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.