И Плевнелиев се зарази от модата на първите копки

Президентът Росен Плевнелиев се оказа подвластен на модата на първите копки и финалните ленти у нас. Независимо, че публично обяви за изчерпания от негова страна кредит на доверие към новото правителство, държавният глава участва днес в церемонията, отбелязваща началото на строителството на Икономическата зона София-Божурище, която е най-голямата икономическа зона през последните години от общо осем в страната. Прави впечатление, че набалото на този амбициозен проект е поставено през септември 2010 г., но първата му копка бе направена днес. В церемонията освен президентът Росен Плевнелиев участваха и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Божурище Аспарух Аспарухов, изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" Валери Андреев. В Икономическата зона София-Божурище ще бъде изграден индустриален парк за чисти производствени дейности, интермодален терминал с връзки към пътния и жп транспорт, високотехнологичен парк, административен и бизнес център.

Имаме партньорство с инвеститор, който подходи много внимателно, и избра България, каза Плевнелиев на първата копка на зоната.

В политиката, ако има последователност, нещата ще се случват. Индустриалният парк ще разкрие нови работни места, заяви пък министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

За да се направи първа копка на такъв проект, са нужни усилията на много хора, категоричен бе кметът на София Йорданка Фандъкова.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.