Първанов също вече твърди, че ДПС е преяло с власт

„АБВ няма да се коалира с ДПС. ДПС наистина преяде с власт, особено в края на управлението на тройната коалиция и в сегашното управление”. Това заяви Георги Първанов по време на посещението си в старозагорското село Братя Даскалови и срещата си с жителите на селото. По думите на лидера на АБВ, определението „преяждане с власт“ си е на мястото и ДПС трябва да почиват на резервната скамейка.
Георги Първанов и уточни, че „Атака“ също е сред политическите сили, с които АБВ не би влязла в коалиция: „С партия „Атака“ коалиция не е далновидна, защото те не са сериозни, не са последователни, не са стабилен партньор, могат да взривят държавата във всеки един момент и от това не се печели”.
Първанов изтъкна, че България има нужда от стабилно, предсказуемо управление и съгласие. Той припомни годините от времето, когато беше лидер на БСП: „Бяхме на колене, бяхме смачкани, бяхме пребити от бой, ако щете. Но, въпреки всичко, ние не тръгнахме да правим политика на инат. Ние и дори с Костов, с когото бяхме толкова непримирими в отношенията си, се разбрахме за пет – седем точки – предмет на национално съгласие и мърдане от тях нямаше. А сега какво, като се предложи нещо, другите – добро или лошо, те са против, не е важно каква е идеята, важно е кой го предлага“, каза Първанов. Той коментира и скандалите с определянето на състава на ЦИК: “Ако бях по-снизходителен, щях да кажа, че е детинска игра – президент и парламент да си правят такива махленски номера. Това е престъпление, това е обидно за държавата. Така не се управлява.“
Първанов е на мнение, че има разлика между тройната коалиция и сегашната Тайна коалиция. Той добави, че по време на съвместното управление на БСП, ДПС и НДСВ са били поставени правила.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.