И на трезва глава бащата-убиец пожали първо себе си

“Съжалявам, може да не съм бил прав тогава, но туй се случи, не може нищо да се върне”. Това заяви арестуваният за жестокото убийство на 7-годишната си дъщеря русенец Пламен Петров (38 г.) в залата на русенския окръжнен съд, който отказа да измени мярката му за неотклонение “Задържане под стража”.
Пламен Петров признал пред съда, че се нахвърлил да бие Пламена, защото тя въртяла читанката в ръцете си и не искала да чете, съобщава електронното издание на „Труд”.
Петров е обвинен по чл. 116 ал. 1 за убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Събраните доказателства и разпитаните свидетели, включително очевидец, сочат, че той е пребил до смърт детето. Има предположения, че 7-годишната Пламена е починала след пръсване на сърцето й, причинено от ритник в гърдите й.
В училището, където учеше убитото 7-годишно дете от Русе, правят и невъзможното съучениците на малката Пламена да преодолеят шока от новината. Само за месец втори възпитаник на това училище намери смъртта си по нелеп начин, съобщи Нова тв.
Преди месец ученици и учители изживяха истински ужас, след като петокласникът Стивън скочи от шестия етаж на апартамента, в който живее, а сега се случи трагедията с Пламена.
Още при първия трагичен инцидент е проведен извънреден час на класа за стойността на човешкия живот, а след втория случай учителите и педагогическия съветник ежедневно дават подкрепа на децата заради травмата. Засега няма необходимост от още психолози, твърдят от ръководството на училището.

Снимка: “Труд”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.