И Красимир Янков обяви, че ще се бори да оглави БСП

Бургаският депутат от левицата Красимир Янков съобщи, че се включва в състезанието кой да оглави БСП след оттеглянето на сегашния лидер Сергей Станишев. В тази надпревара вече се съгласиха да участват Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Корнелия Нинова и пловдивчанинът Георги Гергов.

Мисля, че номинациите ми за председател на БСП са оценка за това какво и как съм работил в дългия период от началник на политическия кабинет в Министерството на икономиката и енергетиката до днес, като секретар по организационните въпроси на БСП и депутат от Коалиция за България, заяви Красимир Янков в интервю за радио К 2. Депутатът изтъкна, че в презентацията на кандидатурата си пред Конгреса ще постави въпроси и теми, които няма как да бъдат заобиколени, като дневен ред, дори и друг кандидат да бъде избран. Според Красимир Янсов, кандидатите, колкото и които и да са те, не трябва да водят дебат помежду си в публичното пространство, защото ефектни изяви в електронните медии или няколко интервюта в пресата не са достатъчни, за да се получи доверието на делегатите на конгреса.

За мен БСП не е убежище или платформа за кариерно развитие, увери Янков. Социалистът изтъкна, че за него по-важната дата е 5 октомври, “по-важно е с каква отговорност ще се изправим пред обществото, как ще мобилизираме структурите си и как ще върнем доверието и активността на симпатизантите ни за предстоящите парламентарни избори“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.