И кандидати за кметове дойдоха на пуска на Лот 2 от АМ “Струма”

Кандидати за кметове и общински съветници от Благоевградска и Кюстендилска област дойдоха на официалната церемония по откриването на Лот2 от АМ “Струма”. Рязането на лентичката бе предшествано от тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим и Бранитският епископ Григорий, предаде радио „Фокус”- Пирин.

Специални гости бяха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта , информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, здравният министър д-р Петър Москов, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, областните управители на Благоевград и Кюстендил, представители на фирмите – изпълнители.

ножицата

А ето какво написа за събитието Бойко Борисов във “Фейсбук”: От днес магистрала „Струма” стигна до Благоевград. Новата отсечка на „Струма” е с дължина 37.5 километра, а стойността на проекта е над 359 млн. лева, съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт” 2007-2013 г. Първо да благодарим на Господа, че както пише в книгите, без него нищо не може да се направи. Благодаря и на ЕК, както и на правителството, за това, че успяхме да пуснем всички еврофондове и да реализираме важни проекти като този. Този участък от автомагистралата е важен както за туризма, така и за бизнеса. Добре е за Рилския манастир, за ски и спа курортите ни в Банско и региона.

Лот 2 на АМ „Струма” е завършен 10 дни предсрочно, от първоначално поставеният срок, твърди пратеникът на “Фокус”.

След подписване на разрешителните за строителство, първата копка на лота е направена за 25 юли 2013 г. През февруари 2015 г. физическото изпълнение е 47%, като очакванията са лотът да бъде завършен до 1 октомври 2015 г., информира “Уикипедия”. През юли 2015 г. строителството поскъпва с 2,55 млн. лева без ДДС заради укрепване на свлачище.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.