И Емил Димитров обяви за предрешен конкурса за управител на БНБ

Кандидатите за управител на БНБ отиват на свирен мач, изборът на Димитър Радев е предрешен. Това заяви в предаването „Тази сутрин” на bTV Емил Димитров-Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт.

Според него не е редно финансовият министър Владислав Горанов да е като екскурзовод, след като вече е завел Радев в БНБ. Снимката на двамата на излизане от централната банка се появи в столичен вестник.

„Не се прави по този начин, защото излиза, че партия и държава са едно и изпълнителната власт се явява екскурзовод и те представя навсякъде, а останалите кандидати – никой никъде”, коментира Ревизоро. По думите му Димитър Радев ще е политическо назначение.

„Кой назначи Иван Искров без конкурс преди 6 години – ГЕРБ. Да се грижат за него”, каза Емил Димитров на въпрос каква ще бъде съдбата на сегашния шеф на БНБ.

Припомняме, че вчера Димитров заплаши, че ще сезира Конституционния съд за процедурата за избор на нов управител на БНБ и започва да търси подкрепа сред колегите си, за да събере 48 подписа на народни представители.

Димитров не е съгласен с ограничението само парламентарни групи и независими депутати да могат да правят предложения за нов гуверньор на Народната банка. Според него не е логично отделни народни представители да не могат да предлагат кандидатури, след като имат право на законодателни промени.

Преди дни в свое становище Институтът за модерна политика също алармира, че конкурсът за нов гуверньор на Централната банка е предрешен.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.