Хроника на битовия патриот

Разнообразието на културите е неравенство на културите. Слабо модернизираните култури съзерцават предразсъдъци и суеверия, наричани „ценности”, и влачат жалко съществувание на лишени от икономически растеж. Нуждаят се от „инвестиции” и просвещение.”

Д-р Николай Михайлов

Дали не сме жертва на рецидива да си въобразяваме? Животът ни все някога ще излезе от капана на тази бездуховна и физическа бедност… Заслепени от догадки, версии, долнопробни клюки и патриотично романтични самохвалства на път сме да ги приемем за даденост от Бог. Сякаш духовната и материална нищета се е заселила в душите ни като въздухът и водата. Преследвани от раждането до смъртта.

Откъде изпълзяха тези с хронична и универсална некомпетентност цинични куратори? Политици, тамплиери, арахонти, масони, историци, социолози, политолози, социални антрополози и видимо бездарни писатели. Съгледвачи на душевния ни мир. Разпределители на съдби. Оценители на ДНК и генетичния ни код… Все зле урбанизирани тарикати. С надменни погледи и перфектно организирани. Всеки ден ни облъчват със страх и самопотиснатост. Да си мислим ежедневно, че сме маргинални, прости и по рождение тъпи. И да свикваме да живеем дистанцирано от тяхната „милитаризирана” зона. С презумпция за неприкосновен и безкраен имунитет… Какви огромни усилия полагат да прикрият миналото днешното си неморално и криминално „тайнство”. Внушават, че живеят с християнски ценности, но ежедневно ги дискредитират. „Грижовници” за идентичността и величието на българския род. Но погледите им хищнически гледат все към „авнатата”. С нагло усилие тушират кретенизма „борба с корупцията“. Оправдават се цинично. Че тази едва ли не „мистична” корупция се ширела и в големите демократични и цивилизовани държави. И тук в България трябвала да я сведели до поносимост… Живеят в условия на вечно „снишени” и до като „премине бурята”. И действат според зададените им инструкции от Изток и Запад. Светкавично се прегрупират. „Забравят” как са се прецакали, обиждали в безплодните си спорове и „припирни”. Толкова протакано, планирано и тавтологично ни поднасят този цирк. Уж все в името на добруването на българския народ.

А целта е пладнешка… На никой от българския гражданин да не му е ясно. Кой открадна парите от Корпоративна банка? Кой подписа умишлено засекретен договор за АЕЦ „Белене”? И кой дирижира контрабандата? Има други хиляди подобни въпроси, на които ако се отговори правилно, на милиони пенсионери пенсиите ще скочат с поне с 500 лева… Земята на държавата продават като бащина ливада… Не са решили не са го направили. Например царският дворец, днешната национална художествена галерия да я превърнат в чалготека „Планет”. Обосновката им ще бъде желязна… Приходи за държавната хазна ще има и ще разкрият работни места. Разбира се, че ще е за техните едрогърдести палавнички… Ах, тези възбуждащи първичните им страсти палавнички. Не сте ли ги виждали с маркови слънчеви очила и с „бъкингамско” самочувствие. С черни лъскави „Bentli”, „Mercedes s klass за стотици хиляди евра, как отиват в елитните фризьорски салони. Да разкрасят оскъдните от всякакво съдържание мисъл глави. Но, възбуждащи нагона на всяка мутра… А неграмотните им пачаври, тип палачинки „журналисти” ни внушават да страдаме ден и нощ, защото Сашка Васева е отказала на Митьо Пищова да му бъде вице президент на Републиката. Вулгарността на пачаврите „журналисти” е хранителна среда. Утоляваща жаждата за клюки на част от масовката. Но е и бойният отряд на тази кохорта. Да зомбира лишените от смислените и естетични забавления чрез тези натрапени чалга персонажи. Сатириците цял живот могат да ги окарикатурят, да ги иронизират, да ги превръщат в гротеска, но, те както казваше баба ми, на нахалните си махленки гьонсурат. С ехидна усмивка демонстрират, че всеки бил свободен да изразява своето мнение и воля. Май че избързах. Те могат да разплачат майката на всички тези Радой Ралиновци…

Част от насъскващите към омраза, с цел отнемане на вниманието от техните криминални схеми и действия, са и служебните им наемни патриоти. В партньорство с платените-пачаври „журналисти” раздухват битовата престъпност на една нищожна част от ромите и „успешно” ни натикват в кюпа. Всички до един 500 000 български граждани от ромски произход застрашаваме националната ни сигурност. Размахват плашила с фалшиви социологии. През 2050 година щели сме да преобладаваме и с България е свършено. Край! Имаше ли я. Нямаше ли я. . И съскат… „Ах тези гадни европейци. И тези американци дето са кравари. Нарочно дават пари за интеграцията на тези мръсни и крадливи цигани”. „Дават ги с цел да унищожат майка България”.

Все си мисля, ако тези пари идваха от Русия за ромите как ли щяха да си обърнат палачинката…? Не! Те щяха да окупират и там входа и изхода на тези парични потоци. И ако не успеят да се докопат до тях, жална и майката и на Русия, и на Путин. Криминалните си рефлексии така бездарно ги преплитат в кауза, за да изглеждат като непреклонни защитници на българския национален интерес.

Нямам представа защо си въобразяват, че ние ромите не сме наясно с профилът на тези мразещите ромите битови патриоти. Сякаш не знаем, че повечето от тях нямат никаква духовна и кръвна връзка с борците за свобода и независимост на България. Самозванци. Схванали са, че чрез този бездарен и кичозен театър банковите им сметки ще са винаги дебели и тлъсти. Крещят до небесата „от Витоша по високо нема и от Искаро по дълбоко нема”. Така профанско разчитат на „неинформираността” на българските граждани. Убедени са, че те нямат памет. Колко века са чакали Годо. Но той не идва. И ангелът – спасител, битовият патриот немедлено пристига. По села и градове внушава, че е новият Левски. Готов да умре за майчица България. Битовият патриот се изживява като наследник на мистичната жажда за свобода. Наследил я от „неговите” предци, които ден и нощ са бленували за нея…. Дали са му правата на историята да я продължи и да я обогати. Разбира се, както той намери за добре…

И един бивш дипломат, на когото не си заслужава да произнеса името в книгата си „Турският въпрос и държавната сигурност”, и той е графоманствал за „циганите”. Не бръсне нашето самоопределение роми и нагло ни нарича цигани. Демонстрира познания кога сме дошли на Балканите и откъде произхождаме. Но си личи. Натиснал в интернета клавиатурата и с копи пейс ни внушава ерудиция… И уж някъде в Европа, като „неизвестени извършители” /определение на разследващите органи/ „някой” са обсъждали да ни създадат държава на нас ромите и то на територията на България. И уж са препоръчали разходите по издръжката на тази „циганска” държава да се поемат от ЕС. Но, и да ни се забрани да излизаме от пределите и. Вероятно от този концентрационен лагер, пардон държава. Тези ченгесарски номера са останки от фундамента им на някогашните им мечти… Защото и на днешните пръкнали се борци и патриоти намеците им са същите. Отричат демократичното понятие български гражданин. Отричат равнопоставеноста. В организмите ни не течала българска кръв. Тече ромска, турска и всякаква, но не величавата, висшата, неповторима, гениална и най-чистата и свята българска кръв. И човек се пита каква е разликата между комунистическия национализъм и фашисткия нацизъм?

Разбира се, че осъзнават и изпадат в ужас, ако секне тази криминална демагогия. Чрез нея на милиони български граждани умишлено и дългосрочно им налагат да живеят в условия на вечно оцеляващи. Тази каста стриктно спазва максимата „разделя и владей. Защото перфектно знаят. Оцеляващите волно или неволно живеят с психологията на кучето. Който му подхвърли нещо за ядене, кучето толкова се превързва към стопанина си, че даже се престарава да лае срещу всеки с цел да внуши на стопанина си, че му е верен пазач…

И тези big boys с марковите костюми „Версаче” успяват да обезсмислят съпротивата им. В главите на оцеляващите им набиват, че са славни потомци на борци за свобода и правдини. Но това не важи за българските граждани роми и турци. И за днешните бягащи от войната бежанци. „Тази небългарска пасмина застрашава националната ни сигурност.” „Те са първопричината за всичките ни неудачи”. И оцеляващите масово гласуват за тях. О, знам, че ще реагират. Не сме ги разбрали правилно. Извадили сме от контекста онова с цел да ги дискредитираме. До втръсване баналност.

А, да сте чули тези държавници, битови патриоти и палачинки- журналисти да коментират и да признаят, че най-голямата опасност за националната ни сигурност е умишлено налаганата от всички управляващи хронична бедност. Къде е на тези Гьобелсови пропагандатори патриотизмът? Наследниците на Ботевите герои в стихотворението „Патриот” са живи и здрави. Толкова процъфтяващи. И не им пука. Бедността в какъвто и храм, църква и джамия да се моли тя, се радикализира. Идентичността му изчезва. Изплува отчаяние и ярост. Необразован, без професия и безпаричен е готов на всичко, за да оцелее. Държавници които не създават предпоставки за трайно излизане от бедността, застрашават националната ни сигурност. Съществуването с измислени врагове, зловещи сценарий и апокалиптично бъдеще е престъпление. Заради едно лайняно престъпно богатство, да обезсмислиш живота на милиони почтени български граждани е престъпление.

Обезсмислиха надеждите и смисъла да живеем в демократична държава, където правата и задълженията са най-голямото патриотично завоевание… И понеже главите им са като изтъркана стоманена броня и се нуждаят от „просвещение” ще си позволя да им разясня. Няма самоцелни права. Правата са, за да обслужват задълженията към държавата и обществото. Кретенизъм е да искаш да си изпълни задължението човек към държавата, когато правото му на работа и нормално заплащане е драстично нарушено. Как ще си плаща данъците, здравето, тока, водата, образованието, храна, жилище, дрехи и купуване на книги, например. Тези права и задължения нямат нищо общо с етническата и религиозна принадлежност. Те са тъканта и фундамента на съществуването на всеки български гражданин и нормалното функциониране на всяка демократична държава.

Тази ляво-червена и синя-дясна „каста” не разиграва театър. Тя действа по законите на модерната и „цивилизована” глобална мафия. „Ако нещо не може да се купи с пари, се купува с много пари”. Ако и това зацикли влизат в играта служебните битови патриоти. Съвместно с пачаврите- журналисти мачкат опоненти и всеки който застрашава техния властови монопол. Стряскат се от съдебно преследване.

Сценаристите им обаче не са лишени от творческо въображение. Жанровата постановка, царски републиканци, комунистически буржоа, етнически либерални хищници и демократи за бедна България принуждава дълго време да се виси на яслата ту на Европа, ту на Русия. И в контекста на конфликта между Турция и Русия сценаристите превъплътиха най-светия български образ Левски в днешния крепител на етнически мир в държавата ни. Нямам представа дали осъзнават. Голяма гротеска е тази ситуация. Новият Левски не е желан от турската държава. Обаче премиерът ни като хвърчащата чета на Бенковски, чрез новите технологии „ала Батман“ направи най-големият си дипломатически ход. Превърна се в мост между Изтока и Запада. Стисна и зъби на бюрократите на Европа. И, а да спре опасността от бежанската вълна.

Оня ден обаче, бат Пеньо о.з. полковника от МВР, като истински патриот се възмути. „А бе тия келеши от гранична полиция, КАТ и още някой връткажии на ден от тези бежанци печелели по сто хиляди евро”. Ха сега де. Но, няма страшно. Битовите патриоти са в кондиция. На 6-ти октомври 2016 г. ще излязат на барикадата и ще разчистят около църквата „Света Неделя” в София целият терен от тези пълчища. А и на палачинките-пачаври журналисти никакъв проблем не е, да хвърлят в ужас баба Жечка от „Долни Богров „: Цигани срещу заплащане организирано превозват незаконно пребиваващи бежанци от турската граница до сръбската!” И какво излиза? Вероятно тези цигани са прототипи на покойния Евтим Евтимов текст и изпятата песен от Веселин Маринов: „ „Нашата полиция ни пази”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.