Христо Иванов: ГЕРБ не ме бламира, търсят точка в надпревара с АБВ

Министърът на правосъдието Христо Иванов не се чувства атакуван, бламиран или поне изненадан от това, че Цветан Цветанов и още 15 депутати от ГЕРБ внесоха в четвъртък в парламента свой проект на изменение на Закона за съдебната власт.

“Не виждам бламиране. За мен няма никаква атака, никаква изненада от това, което се случва. Депутатите на ГЕРБ очевидно искат да отбележат своя точка по темата съдебна реформа”, каза Иванов пред БНТ. Според министъра, депутатите от ГЕРБ очевидно, виждайки, че изтича срокът Министерство на правосъдието да внесе законопроект, са искали да отбележат точка. “Вероятно са били подразнени от АБВ, които направиха свое предложение”, коментира Христо Иванов и добави, че започва вътрешна игра. Министърът оцени двата законопроекта на ГЕРБ, и на АБВ като “доста схематични” и декларира, че правителството ще внесе много по-задълбочен и обхватен законопроект. Иванов отново повтори, че ако искаме съдебна реформа, трябва да се промени Конституцията. Според него има мнозинство, което само иска “да се снима” със съдебната реформа.

Христо Иванов отрече да се е чувал с Цветан Цветанов, за да обсъдят внесения законопроект. Министърът на правосъдието посъветва отговорите на въпросите за евентуално напрежение между Борисов и Цветанов и между Цветанов и Цацаров да се търсят в медиите, които лансират подобни коментари.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.