Хора и техника вече са готови да чистят София от снега

Голямото завръщане ще бъде при код "Жълто" за повсеместен снеговалеж

“Приключи проверката на фирмите, ангажирани със снегопочистването в София. Те са в пълна готовност при прогноза за снеговалеж да излязат да почистят улиците в града. Установена е пълната им готовност като налична техника и налични материали за обработка на улиците. Оттук-нататък въпросът е за контрол за реакция на фирмите”. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти ден-два преди очакваното рязко влошаване на времето с прогнози за преминаване на дъждовете в сняг по високите полета на Западна България.

Фандъкова се похвали, че Столичният инспекторат е в състояние да упражнява нужния строг контрол, дали фирмите по снегопочистването изпълняват задълженията си. Кметът на София припомни, че тези фирми са длъжни при надеждна прогноза за снеговалеж, предварително да излизат на над 60 точки на територията на цялата община, за да са подготвени и да не създават проблеми за автомобилния трафик в столицата.

Занапред обстановката ще бъде зимна, не можем да очакваме, че пътищата ще са сухи и трябва да сме готови с реакцията си при снеговалеж, изтъкна още Йорданка Фандъкова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.