“Хизбулла” отхвърля заключенията на България

"Хизбулла" отхвърля българското разследване, което обвини нейното военно крило за нападението над автобус, което отне живота на петима израелски туристи в град Бургас през юли 2012 година, пише иранското електронно издание „АБНА”.
Заместник-генералният секретар на ливанското движение, шейх Наим Касем, заявява, че „Израел провежда международна кампания срещу „Хизбулла”, а българският доклад е част от подстрекателствата и обвиненията срещу „Хизбулла”, подтиквани от Израел”.
„Обвинителният акт на българското произраелско правителство не само има за цел „Хизбулла” но също така е и политически капан за европейските държави. Необходимо е да се посочи, че европейското проникване в арабския свят намаля, след избухването на Арабската пролет и падането на някои авторитарни режими, с които европейските държави поддържаха силни връзки. Едно действие срещу „Хизбулла” ще причини вреди в бъдеще на европейското влияние в Ливан, Близкия изток и ислямския свят”, пише изданието.

Очаква се в събота и лидерът на движението Хасан Насрала да коментира твърденията на българската страна, че "Хизбулла" стои зад атентата в Бургас
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.