Хепи-енд след тв-репортаж за семейство, което живее с 35 лв. на месец

Десетки хора се трогнаха от историята на семейството, което живее с 35 лева на месец, излъчен по bTv

Мариела Тодорова, майката на 18-годишната Криси, чието семейство преживява с 35 лева на месец, беше наета на работа в общинско предприятие. Жената губи своята преди повече от половин година. Тогава тя претърпява гинекологична операция и след продължителен болничен работодателят й я принуждава да напусне – „по взаимно съгласие”. 18-годишната й дъщеря пък постоянно боледува и по няколко пъти в годината се подлага на операции заради изключително слабата й имунна система.

„През 2007 година ме оперираха за първи път – от апендисит. След това започна постоянно да се налага операция заради загнояване или срастване”, казва Криси. Поредната й операция е насрочена за май, а юни я очакват изпити. Тийнейджърката е в 9 клас на индивидуална форма на обучение заради постоянните й здравословни проблеми. Зрители са обещали да помогнат с учебници и тетрадки, за да може Криси успешно да се подготви.

„Най-важното е да успяваме да си осигурим пари за храна. Месото, яйцата и млечните продукти са много важни за заздравяването на раните”, допълва Криси, чието меню на 100% се състои от хляб, боб и ориз – храни, които са противопоказни за състоянието й.

Момичето се нуждае и от медикаменти за имунната система, които към момента не може да си позволи – два вида лекарства за около 50 лева общо.

„Искам да благодаря на всички, които се отзовават да ни помогнат, и на екипа на bTV. Досега ни беше неудобно да искаме от който и да било, защото знаем в България какви са нещата. Това ни е спирало най-вече”, добави майката на Криси – Мариела.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.