Хърсев: БНБ още не е показала одитния доклад за КТБ

Ние продължаваме да чакаме одитния доклад за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това, което БНБ показа, са извадки от някакъв документ, механично пренасяне на числа в това “резюме”. Така финансистът Емил Хърсев и икономическият журналист Мирослав Иванов коментираха в “Добро утро, България!” по TV7 документа, който вчера БНБ публикува.

Ако това е истинското състояние и цифрите са верни, то просто няма банка и няма какво да се спасява. Остава да предадем на историята мощите и да започнем да търсим какво е това безумно престъпления, което е довело 80% от субстанцията на една банка да изчезне, отбеляза Хърсев.

Иванов пък взе повод от твърдението на БНБ, че банковият надзор е бил подведен и попита какво тогава се случва в останалите банки и не ни ли очаква лавина от фалити. Видя се, че тук изобщо не е имало желание да се спасява КТБ, подчерта той, на което Хърсев изтъкна, че това изобщо не е въпрос на желание, а ясно разписани в закона задължения и отговорности, когато една банка се поставя под специален надзор.

Много неубедително протече тази процедура по специалния надзор, обобщи Емил Хърсев и изрази надежда, че става дума за недоразумение и ще видим наистина доклад, а не просто извадки от нещо.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.